BREZPLAČNA POŠTNINA za vsak nakup nad 50€!

×

15 izvirnih idej za božična darila

Dejstvo, da tole berete, verjetno pomeni, da se soočate z dilemo, kaj podariti za darilo svoji dragi osebi. Brez skrbi, tudi sama sem se v preteklosti večkrat znašla pred to zagato. Do zadnjega trenutka sem čakala, da bi se mi porodila ideja, kaj podariti. Na koncu mi je zmanjkalo časa in sem v paniki kupila nekaj trapastega le zato, da sem nekaj dala od sebe. Da se to ne bi ponovilo, si od takrat skozi celo leto zapisujem ideje in darila začnem pripravljati vnaprej.

Tokrat sem se odločila, da svojih najboljših 15 idej za božična darila podelim z vami. Morda vas navdihnem, da tudi vi kaj od naštetega podarite svojim dragim. Morda nekatera zahtevajo malo več časa za pripravo, a so vredna vsake minute!

1. Bon za fotografiranje

Krasno darilo, ki ga lahko obdarovanec, ki ga bo prejel, izkoristi za družinsko fotografiranje, fotografiranje s prijateljem/ico, partnerjem ali pa za individualno fotografiranje. Nastanejo profesionalne fotografije, primerne za objave, za v okvir ali obujanje spominov še leta pozneje.

2. Lov na zaklad

Tole je preskušeno zelo zabavno darilo, ki je vsekakor primerno tudi za odrasle! Ustvarite ga tako, da izdelate določeno število kartic z namigi ali ugankami, kje se skriva naslednja kartica. Nato jih skrijete po hiši ali okoli hiše, na zadnji postaji pa osebo pričaka zaklad oziroma darilo.

3. Najljubša slaščica

Kdo ne bi bil vesel svojih najljubših mafinov, brownijev, torte ali piškotov? Poceni darilo, ki vedno nariše nasmeh na obraz.

4. Medeno razvajanje za kožo

V zimskih mesecih je zrak še posebno suh, koža na obrazu pa posledično izsušena in razdražena. Zato je vlaženje kože še toliko bolj pomembno. Podarite univerzalni vlažilni serum za obraz z izvlečkom slovenskega medu. S kakovostno nego kože ne morete zgrešiti. 🙂

5. Bon za nekaj, kar si že dolgo želi…

… tečaj tujega jezika, jahanje konja, tečaj za učenje inštrumenta, za slikanje, za tattoo, masažo, šivalni tečaj, tečaj kaligrafije, ustvarjanja iz gline, plezanja, karto za gledališče, tečaj potapljanja, skok s padalom, bungee jumping…

6. Pesem

Preden pomislite, da morate biti za to talentiran pesnik, naj vam povem, da nimam v mislih nekakšne pesniške mojstrovine. Pač pa nekaj za zabavo – le nekaj rim najdete in jih sestavite v verze. Ter osebi polepšate dan. 🙂

7. Fotoknjiga

Če osebo poznate že dlje časa, lahko iz arhiva izbrskate kakšne skupne fotografije. Natisnite jih ter jih nalepite v knjigo. Pod fotografije lahko dodate še kakšne komentarje, misli in zraven kaj pobarvate ali narišete.

8. Bon za izlet v …

…hribe, na obalo, v park cvetja, na ogled gradu, galerije in podobno. Kamorkoli, kjer mislite, da bi bilo obdarovancu všeč.

9. Najljubša roža

Kaktus, božična zvezda, orhideja, morda bambus, kakšna zelena sobna rastlina? Ali le šopek rezanega cvetja. Mogoče semena za sončnice, ki bodo vrt krasile še celo poletje?

10. Kviz

Z vprašanji o kakšni tematiki, ki jo ima oseba rada ali vprašanji, ki se navezujejo na kakšne dogodke in spomine, ki sta jih skupaj doživela. Na koncu za uspešno opravljen kviz pripravite nagrado.

11. Seznam razlogov, zakaj imate osebo radi

Tole sem enkrat podarila svoji mami in jo je zares ganilo. V pismu napišete vse razloge, zakaj je oseba najboljša mama, oče, parner/ica, prijatelj/ica na svetu. Vsak razlog lahko napišete tudi na svojo kartico in dodate kakšne fotografije ali risbe.

12. Personalizirana majica s fotografijo / motivom / napisom

Tu so možnosti neskončne. Na majico lahko napišete kaj lepega ali zabavnega ter dodate fotografijo ali motiv.

13. Film

V kakšnem enostavnem programu za montiranje videov lahko skupaj združite kakšne posnetke in fotografije od obdarovanca in ustvarite čudovit film, ki bo obudil spomine na preteklost.

14. Playlist

Izberite nekaj pesmi, za katere mislite, da bi bile obdarovancu všeč. Ali pa zberite kakšne nostalgične pesmi. Pesmi iz preteklosti, ki sta jih včasih skupaj pela, plesala, jih poslušala, ko sta se peljala na izlet… Playlist lahko ustvarite v aplikaciji kot na primer Youtube ali Spotify, lahko pa jih prenesete in shranite na USB ali cd.

15. Komplet medenih balzamov

V teh hladnih dneh so pogosta težava razpokane ustnice. Balzam za ustnice je zato darilo, ki pride prav čisto vsaki osebi. Podarite komplet treh ultrabogatih naravnih balzamov z izvlečkom slovenskega medu.

Upam, da sem vam dala kakšno idejo za čudovito božično darilo. Želim vam krasen december in lepe praznike! // Rebeka 💜

Delite ta članek: