BREZPLAČNA POŠTNINA pri vsakem nakupu nad 35€!

×

8 trikov za popolno obrite noge

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi nujno zlo – britje nog. Se tudi vi ob tem spopadate z vraščenimi dlakami, suho kožo, srbečico in dlakami, ki zrastejo nazaj absolutno prehitro? Potem je čas, da v svojo rutino britja vpeljete nekaj sprememb.

1. Naredite si piling nog

Tako odstranite delce odmrlih kožnih celic, kar omogoči rastočim dlačicam, da pridejo na površino. S tem preprečite vrasle dlačice. Piling naredite 2 dni pred britjem in ne tik pred britjem, da koža ne bo preveč razdražena. Lahko ga ponovite tudi 2 dni po britju.

2. Pred britjem za nekaj minut namočite noge

Zelo pomembno je, da pred britjem vedno zmočite kožo s toplo vodo. Še boljše pa je, če ostanete v banji ali pod tušem nekaj minut, saj se tako koža in dlake zmehčajo. Z rezilom lahko po tem pridete bližje dlačnemu mešičku in s tem podaljšate čas, preden se bodo dlake spet prikazale na površju. A pazite, da se ne namakate predolgo, po 15ih minutah se začne koža gubati in otekati, kar oteži britje.

3. Uporabljajte peno za britje

S peno za britje zmehčate dlake in dlačne mešičke, zato je ob britju koža manj razdražena. Kožo zaščitite in omogočite bolj gladke potege z britvico. Če nimate pene za britje, jo lahko nadomestite z balzamom za lase. Nikar pa ne uporabljajte gela za tuširanje ali mila, saj s tem povečate rdečico in razdraženost kože.

4. Ne uporabljajte britvice z manj kot štirimi rezili

Priporočam, da investirate v britvico s vsaj štirimi ali petimi rezili. Več rezil ko ima britvica, manjša je možnost za ureznine. Nekatere ženske priporočajo tudi uporabo moških britvic, saj so boljše kot večina ženskih britvic. V vsakem primeru izberite kvalitetno britvico s premično glavo.

5. Redno menjajte rezila na britvici

Korak zveni samoumeven, a koliko od nas uporablja britvico dlje, kot naj bi jo? Stare britvice so manj efektivne, po njihovi uporabi pa je koža bolj razdražena. Na takšni britvici se lahko nahajajo tudi bakterije, kar lahko privede do vnetja. Britvico je priporočljivo zamenjati na vsakih 10 britji.

6. Brijte se v nasprotni smeri rasti dlak

S tem pridete bližje dlakam in podaljšate čas, preden dlake zopet zrastejo.

7. Po končanem britju noge sperite z mrzlo vodo

To pomaga pomiriti razdraženo kožo in zaustaviti krvavitev manjših ranic, če se med britjem slučajno urežete.

8. Ustrezna nega kože po britju

Z ustrezno nego zmanjšate možnost vraščanja dlak in nastanka rdečih pikic, ki se včasih pojavijo na koži. To je tudi nujen korak za res gladko in mehko kožo. Izogibajte se izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali parfume, saj to še dodatno razdraži kožo.

Delite ta članek: