BREZPLAČNA POŠTNINA za vsak nakup nad 50€!

×

10 trikov za gladke noge – pravilno britje nog

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi nujno zlo – britje nog. Se tudi vi ob tem spopadate z vraščenimi dlakami, suho kožo, srbečico in dlakami, ki zrastejo nazaj absolutno prehitro? Potem je čas, da v svojo rutino britja vpeljete nekaj sprememb.

1. Pred britjem nog naredite piling nog

Tako odstranite delce odmrlih kožnih celic, kar omogoči rastočim dlačicam, da pridejo na površino. S tem preprečite vrasle dlačice. Piling naredite 2 dni pred britjem in ne tik pred britjem, da koža ne bo preveč razdražena.

2. Pred britjem za nekaj minut namočite noge

Zelo pomembno je, da pred britjem vedno zmočite kožo s toplo vodo. Še boljše pa je, če ostanete v banji ali pod tušem nekaj minut, saj se tako koža in dlake zmehčajo. Z rezilom lahko po tem pridete bližje dlačnemu mešičku in s tem podaljšate čas, preden se bodo dlake spet prikazale na površju. A pazite, da se ne namakate predolgo, po 15ih minutah se začne koža gubati in otekati, kar oteži britje nog.

3. Uporabljajte peno za britje nog

S peno za britje zmehčate dlake in dlačne mešičke, zato je ob britju koža manj razdražena. Kožo zaščitite in omogočite bolj gladke potege z britvico. Če nimate pene za britje, jo lahko nadomestite z balzamom za lase. Nikar pa ne uporabljajte gela za tuširanje ali mila, saj s tem povečate rdečico in razdraženost kože.

4. Ne uporabljajte britvice z manj kot štirimi rezili

Priporočam, da za britje nog investirate v britvico s vsaj štirimi ali petimi rezili. Več rezil ko ima britvica, manjša je možnost za ureznine. Nekatere ženske priporočajo tudi uporabo moških britvic, saj so boljše kot večina ženskih britvic. V vsakem primeru izberite kvalitetno britvico s premično glavo.

5. Uporabljajte nežni gel za tuširanje

K razdraženi in suhi koži po britju prispeva tudi gel za tuširanje. Večina le teh vsebuje agresivna čistilna sredstva, ki iz kože odstranijo koristna olja in tako dodatno izsušijo kožo. Namesto tega priporočamo uporabo nežnega gela za tuširanje, ki poleg čiščenja kožo tudi neguje in vlaži.

6. Redno menjajte rezila na britvici

Korak zveni samoumeven, a koliko od nas uporablja britvico dlje, kot naj bi jo? Stare britvice so manj efektivne, po njihovi uporabi pa je koža bolj razdražena. Na takšni britvici se lahko nahajajo tudi bakterije, kar lahko privede do vnetja. Britvico je priporočljivo zamenjati na vsakih 10 britji.

7. Brijte se v nasprotni smeri rasti dlak

S tem pridete bližje dlakam in podaljšate čas, preden dlake zopet zrastejo. Le na ta način boste uspešno odstranili tudi tanke in krajše dlačice. Britje nog bo s tem potrebno manj pogosto, koža pa bo po britju bolj gladka in mehka.

8. Po končanem britju noge sperite z mrzlo vodo

Ta korak pomaga pomiriti razdraženo kožo in zaustaviti krvavitev manjših ranic, če se med britjem slučajno urežete.

9. Uporabljajte negovalno mazilo za nego kože po britju

Z ustrezno nego zmanjšate možnost vraščanja dlak in nastanka rdečih pikic, ki se včasih pojavijo na koži. To je tudi nujen korak za res gladko in mehko kožo. Izogibajte se izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali parfume, saj to še dodatno razdraži kožo.

Priporočamo uporabo negovalnega mazila Medeni dotik, ki pomiri razdraženo kožo, zmanjša luščenje in suhost kože ter blaži srbečico.

10. Redno izvajajte piling in poskrbite za navlaženo kožo

Piling lahko naredite s sladkornim ali solnim pilingom, lahko pa uporabite tudi krtačo za suho krtačenje telesa ali rokavice za piling telesa. S pilingom boste odstranili odmrle kožne celice in tako preprečili vraščene dlake. Z uporabo vlažilnih losjonov in mazil pa boste preprečili luščenje, suhost in razdraženost kože.

DODATNA VPRAŠANJA:

V katero smer briti noge?

  • Z britjem lahko začnete v smeri rasti dlak, za tem pa še v nasprotni smeri rasti dlak, da odstranite tudi tanke in krajše dlačice.

Kaj uporabiti namesto pene za britje?

  • Namesto pene za britje lahko uporabite balzam za lase. Izogibajte se suhemu britju, britju le z vodo ali britju z uporabo mila, saj to dodatno razdraži kožo.

Zakaj moje noge po britju še vedno pikajo?

  • Ker britje ne odstrani dlake iz dlačnega mešička, pač pa jo le odreže ob koži, je pogosto, da dan ali dva po britju že začutimo pikanje dlak. Če pikanje začutite takoj po britju, poskusite briti dlake v nasprotni smeri rasti dlak ter uporabite ostro britvico z vsaj štirimi rezili.

Ali britje nog povzroči močnejše, temnejše dlake?

  • Britje naj ne bi spremenilo debeline, barve ali hitrosti rasti dlak. Vendar pa britje povzroči, da ima dlaka debelejšo konico, kjer je odrezana, zaradi česar je lahko na otip ali izgled debelejša in izgleda temnejša.

Kako pogosto naj si brijem noge?

  • Na vsake dva do tri dni, če želite, da so vaše noge gladke in dlake niso opazne. Odvisno od vaših preferenc in hitrosti rasti vaših dlak.

Delite ta članek: